Från mitt fönster

Från mitt fönster

Lögnen om vårt hotade land

Diverse texterPosted by Pär-Magnus Möller Thu, October 29, 2015 08:16:23

Krönika i Värnamo Nyheter 2015 10 29

”Det börjar med en knappenål och slutar med en silverskål”, säger ordspråket. Det är så med lögnen också. Den börjar som en liten åsikt, en vilja att styra samtalet åt ett visst håll… sedan växer den sakta och snart sitter man där med hela lögnen i knäet. Antingen backar man och gör en pudel eller så lägger man all sin intellektuella hederlighet åt sidan och bejakar lögnen som sanning.

Hur länge skall vi som röstberättigade medborgare stillatigande acceptera att vissa politiska företrädare genom sina lögner bereder marken för mordbränder på invandrarförläggningar, förnedrande demonstrationer mot medmänniskor som har det svårt och ett samtalsklimat om andras ve och väl som för några år sedan bara hade skett i de mest suspekta mörkerrörelsernas källarlokaler?

”-Men vi kan ju inte ta emot alla världens flyktingar!” Nej, det är det heller ingen som hävdar! Men glöm inte att orsaken till att så många europeiska länder stängt sina gränser är att de också är ockuperade av dessa politiska rörelsers destruktiva tankar. Hade man delat flyktingbördan i världen hade den knappt märkts, men man är inte intresserad av solidaritet, humanitet och mänsklighetens väl. Det handlar istället om att försvara en lögn om nationalstatens betydelse, en lögn som mer och mer fått rotfäste i de politiska kamrarna och i vårt sätt att samtala om våra medmänniskor. Denna lögn gör det legitimt att häva rimligheten i att stå på Öresundsbron med kulspruta, att bränna flyktingförläggningar och att sprida åsikter om de som söker hjälp som om de vore paria.

Nu hävdas det till och med att det är oss svenskar det är synd om, att det är vi som hotas av alla de som lämnat sina bombade städer, sin framtid, sina splittrade familjer och mördade vänner. Det talas om behovet av att skydda vår kultur, våra gränser och till och med våra liv mot flyktingarna! En talesman för en politisk gruppering hävdade att flyktingarna som inte kommer in i Sverige inte riskerar något, men Sverige dör om flyktingarna kommer hit med hoppet om en ny framtid … Hur absurt får man tänka, hur hjärtlöst?

Det började med en åsikt, en liten egoistisk lögn i mörka källarlokaler… sedan växte det, och vem tar nu ansvar för hela den förvränga nationalism och främlingsfientliga tankestruktur som ockuperar stora delar av Europa och Sverige – och vars gift sipprar in också i de etablerades led.

Tack och lov är det många som nu vaknar upp – än finns det hopp – ge för allt i världen inte upp! /Pär-Magnus Möller  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Vem är som Gud Thu, October 29, 2015 17:18:23

Jag förstår att folk är oroliga, det ligger i vår natur att göra en höna av en fjäder. Men om vi bara väntar och litar på godhetens makt så kommer vi att se främlingar oavsett var de kommer ifrån vill, precis som vi, vill verka för kärlek och gemenskap i denna fantastiska värld. Som väl är så är de allra flesta människor goda av naturen oavsett religion och och trosuppfattning. Kärlek åt eder alla!