Från mitt fönster

Från mitt fönster

Vykort

DebattPosted by Pär-Magnus Möller Fri, February 06, 2015 10:06:11

Jag får en del underliga brev och mail i min roll som kyrkoherde ... vissa borde man bli lite arga på, men det är inte alltid det går. Lisa Larsson är en känd synonym i Värnamo, dvs en som inte vågar stå för vad han eller hon tycker - men så kan det vara. Texten lyder:

Jag tror att hen syftar på mitt engagemang i debatten om tiggarna. Och det är alldeles sant, det är många möten och många insändare - och visst kan jag göra mer än jag gör - och det är sant att jag bor i en alldeles för stor tjänstebostad - och jag tjänar mer än jag egentligen behöver - och det är sant att alla skulle få plats här i mitt hus - men jag har ändå på känn att personen i fråga inte är ute efter en praktiskt lösning på problematiken kring de hjälpsökande... eller har jag fel?

Svaret finner jag på framsidan av kortet - vilket också gör det lite gulligt. Hen tycker det är jobbigt med att saker och ting ändras och att världen ser ut som den gör (det är vi många som tycker) men lösningen hen ger är en tidsmaskin bakåt i tiden... då allting var bättre... kanske inte för att det egentligen objektivt var bättre, men det var i alla fall förr...

Visst är det lite gulligt och svårt att bli arg på... lite medömkan kan jag möjligtvis pressa fram...

... och visst påminner bilden lite om rumänernas läger i Värnamo...

:-)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.